fbpx
Бесплатна достава на нарачки за Скопје над 1600 денари (Центар, Карпош, Аеродром, К. Вода) и бесплатна достава на нарачки над 4300 денари низ Македонија.

Вино Темјаника

Белото вино од сорта Темјаника е едно од најпознатите и најомилени вина во Македонија. Ова вино е познато по својата финост и изобилство на аромати.

Сортата Темјаника е позната по својата свежина и живост на вкусот. Ова вино има светло зеленикава боја и нежна арома на цветни ноти. Вкусот на Темјаника е освежувачки со пријатна киселинност и лесна заокруженост.

Белото вино од сорта Темјаника е градено на мириси на прелистени бели цветови, јаболка и мед, со лесни ноти на медитерански билки и минерали. Со својот лесен и свеж вкус, ова вино е идеален избор за летни вечери, предјадења и лесни оброци.

Сортата Темјаника е застапена низ цела Македонија, но најдобрите резултати се постигнуваат во регионите на Пелагонија, Повардарје и Источна Македонија. Оваа сорта се култивира на височина од 300 до 700 метри надморска височина и соодветна климатска зона.

Видови вина Темјаника во Македонија има од Винариите: Бовин, Венец, Камник, Лазар, Попов, Тиквеш Винарија и уште многу други винарии.

Ако сте во потрага по квалитетно бело вино, со прекрасен мирис и богат вкус, тогаш белото вино од сорта Темјаника е одличен избор.

Сите вина Темјаника достапни тука!

Напишете коментар

Кошничка

Најави се

Создади сметка
Назад на врвот