fbpx
Бесплатна достава на нарачки за Скопје над 1600 денари (Центар, Карпош, Аеродром, К. Вода) и бесплатна достава на нарачки над 4300 денари низ Македонија.
Jameson 18 years

Добредојдовте на нешто посебно овде. Jameson 18 Years Limited Reserve е вкусно и елегантно виски кое одлежува 18 години во најдобрите дабови буриња. Тоа е вид на виски што го служите за посебни прилики, како кога славите нешто многу важно со вашите најдобри другари. Доколку сакате да ги импресионирате, само кажете им дека тоа е уникатна мешавина од три препознатливи дестилати коишто се споени најмалку 6 месеци во свежо американско дабово буре. Ова додава уникатна сложеност и елеганција на вискито. Но, немојте само да го прифатите нашиот збор, оставете го шишето да зборува! На здравјe!

ШТО Е ЏЕЈМИСОН 18 ГОДИНИ?

Џејмисон 18 години е премиум ирско виски кое одлежува најмалку 18 години во комбинација од американски и шпански дабови буриња. Тоа е мешавина од три препознатливи дестилати.

КАКО Е НАПРАВЕН ЏЕЈМИСОН 18 ГОДИНИ?

Џејмисон 18 години е направен при традиционален процес на правење виски во Ирска. Трите препознатливи дестилати прво одлежуваат одделно во американски и шпански дабови буриња најмалку 18 години. Дестилатите потоа се мешаат (венчаат) заедно во свежо американско дабово буре најмалку 6 месеци. Овој последен период на мешање додава уникатна сложеност и елеганција на вискито.

Jameson 18 years

КОИ СЕ ВКУСОВИТЕ НА ЏЕЈМИСОН 18 ГОДИНИ?

Џејмисон 18 години има комплексен и елегантен профил на вкус. Има ноти на ванила, тофи, зачин, дрво и кожа. Тоа е мазно и меко виски кое е совршено за пиење без и со мраз.

КОЈА Е СОДРЖИНАТА НА АЛКОХОЛ ВО ЏЕЈМИСОН 18 ГОДИНИ?

Содржината на алкохол во Џејмисон 18 години е 46% ABV. Ова е иста содржина на алкохол како и повеќето други ирски виски.

КОЈ Е НАЈДОБРИОТ НАЧИН ДА СЕ ПИЕ ЏЕЈМИСОН 18 ГОДИНИ?

Најдобар начин за пиење Џејмисон 18 години е да го испиете без или со мраз . Може да се ужива и во коктели, како што Old Fashioned  или Menheten.

КОЈА Е РАЗЛИКАТА ПОМЕЃУ JAMESON 18 YEARS И JAMESON BLACK BARREL?

Jameson 18 Years и Jameson Black Barrel се обете врвни ирски виски, но имаат различни профили на вкус. Џејмисон 18 години одлежува најмалку 18 години во американски дабови буриња, додека Џејмисон Црно Буре одлежува до 16 години во двојно јагленисани буриња и има робустен и зачинет профил на вкус.

На здравје!

Напишете коментар

Кошничка

Најави се

Создади сметка
Назад на врвот