640 ден

  • Арома:
    • бели цвеќиња,
    • бозел,
    • пасирани праски.
  • Алкохол: 14%

На залиха

LAZAR TEMJANIKA 0.75L

Вино со светло-жолта боја со многу добра бистрина. Убав елегантен мирис на бели цвеќиња, бозел и пасирани праски кој ве носи низ македонските ридови и полиња и ве потсетуваат дека сте дома. Средно интензивно тело со коплексна структура и привлечен свеж вкус со нежни киселини, следен од долг заокружен послевкус кој долго се памети… и повикува!

Боја

Бело

Вино Брендови
Сорта на Грозје

Темјаника

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе оцените “LAZAR TEMJANIKA 0.75L”