NAKED MALT WHISKY GLASS PACK 0.7L

1990 ден

NAKED MALT WHISKY GLASS PACK 0.7L

На залиха

NAKED MALT WHISKY GLASS PACK 0.7L

Naked Malt го спојува она што е наједноставно и најсложено во секое виски. Знаеме дека треба да го поврзуваме со годините на одлежување на самото виски, неговата премиум цена, врвна етикета, но ние мислиме дека нашето виски е најдобро за оние “моменти на ослободување” кога не ни е потребно ништо за да ги откриеме оние добри работи.

Ја користиме нашата вештина, нашите “naked first fill sherry” буриња и целосното наше внимание почит према вискито кое дава избалансиран вкус, онаков каков што има само Naked Malt.

Не се работи само заради миксот на било кој стар malt, ние пробуваме, испитуваме и испробуваме илјадници потецијални malt-ови ширум Шкодска. Она што го бараме е “јачина на карактерот” на секој малт како би извлекле максумум од она што имаме на ум за нашиот Naked Malt.

Naked Malt е blended malt направен од избор на најдобри поединечни single malt-ови вклучувајќи го The Macallan, Highland Park и Glenrothes. Одбраните малтови најпрво внимателно се мешаат а потоа се точат во она што ние го викаме “naked cask”.

Naked (голо) затоа што тоа му е прво полнење со виски.
Вискито одлежува во шери буриња и тоа во онаа врста на шери кој оговара на карактерот на малтовите. Богат, темен и сладок вкус кој го дава “Oloroso sherry” бурето е карактеристика на Naked Malt.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе оцените “NAKED MALT WHISKY GLASS PACK 0.7L”